Nincs készleten

Acer palmatum ‘Phoenix’ ( japán juhar) 15/B

9 500 Ft

Acer palmatum ‘Phoenix’ (japán juhar)

A ‘Phoenix’ egyenes törzsű, lekerekített lombú, lombhullató fa. Élénkpiros fiatalkori szárakkal és fogazott, mélyen karéjos, zöld erezetű levelekkel pompázik. Levelei rózsaszínűek, esetleg vöröses-rózsaszínűek, melyek ősszel vörös és narancssárga színűvé válnak. Virágai jelentéktelenek. Szárnyas maghüvelyeket növeszt.

Nedves, de jó elvezetésű, esetleg agyagos (Akadama) és homokos, savas vagy semleges talajt kedvel. A levelek színe félárnyékos helyen érvényesül leginkább, bár a teli napot is tolerálja. A fiatal levelek perzselődését száraz talaj vagy túlzott fagy, nap, esetleg szél okozhatja. A metszést késő ősszel végezzük.

Elhelyezése: Dél, Kelet, Nyugat

Tartása: kültéren

Tál méret: 15cm
Törzs kialakítása: egyenes
Kor: 3-5 év
Fa méret (tállal együtt): 25-35cm


A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk Önnek. Bővebb információ itt.

ElfogyottÍzelítő Bonsai Fa kínálatunkból

Természetesen minden fa egyedi, ezért nem a képeken látható fákat fogja megkapni rendeléskor. Méretre és kialakításra is nagyon hasonló fákat szállítunk a bemutatott bonsai-okhoz képest. Webshopunkban, élő, egyedi, és megismételhetetlen fákat kínálunk!