Ginkgo biloba 15/s

9 500 Ft

Ginkgo biloba
(Páfrányfenyő)

Kétlaki, lombhullató. A betegségeknek, kártevőknek rendkívül jól ellenáll. Jól viseli a szelet és a hókárt. 1945 augusztusában a Hirosimára ledobott atombomba hipocentrumától számított 1,6 km-en belül mindössze hat súlyosan sérült, de életképes fát találtak, melyek mindegyik páfrányfenyő volt.

Az egyik leghosszabb életű fa; ezer évesnél idősebb példányai is ismertek. Kezdetben lassan nő, de később „belelendül”. Fényigényes. A hímivarú növények porzós virágai sárga, hengeres barkákban fejlődnek. A nőivarú ginkgók termős virágainak száma 2-3. Termése, mely a magvakat tartalmazza, húsos erősen kellemetlen szagú, éréskor szürkészöldről aranysárgára változik. Érdekesség, hogy a fa szaporodó képessége csak 25-30 éves kora után kezdődik és legalább 1000 évig tart!

Neveltetése: kültéren
Cserép méret: 15 cm
Törzs kialakítása: S alakban hajlított
Kora: 4-5 év
Fa méret (tállal együtt): 25-30 cm

A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk Önnek. Bővebb információ itt.


A bonsai fákat a hozzájuk tartozó tállal és az ehhez színben, méretben illő alátéttel szállítjuk. (Az alátétek árnyalatban némileg eltérőek lehetnek a tál színétől).

5 készletenÍzelítő Bonsai Fa kínálatunkból

Természetesen minden fa egyedi, ezért nem a képeken látható fákat fogja megkapni rendeléskor. Méretre és kialakításra is nagyon hasonló fákat szállítunk a bemutatott bonsai-okhoz képest. Webshopunkban, élő, egyedi, és megismételhetetlen fákat kínálunk!