Ligustrum 15/B

5 600 Ft

Ligustrum chinensis (Kínai fagyal)

Természetes környezete Japán és Korea, ennek a vastag levelű, gyönyörű törzsű örökzöldnek. Különleges külleme és gyorsan hízó törzse miatt kiváló bonsai növény. Magas fényigényű növény, tartsuk világos helyen, ezt meghálálja, de a túl erős napot kerüljük. Nyáron tarthatjuk a szabadban is. Teleltetése fagymentes helyen történjen, 15 ˚C körül. Hirtelen hőmérséklet változásnak ne tegyük ki. Nem túl savanyú agyagos talajt kedvel.

Rendszeresen öntözzük, de túlzások nélkül. Meleg napokon óvjuk a kiszáradástól. Lágy vízzel zuhanyoztathatjuk is alkalmanként. Növekedési időszakban a fiatal növényeket többször is metsszük, hogy jól alakítható növényt kapjunk. Később csak annyira vágjuk vissza, a hajtásokat, hogy a fa megtartsa formáját. Átültetni elegendő 3-5 évente tavasszal, a gyökereket is vágjuk vissza ilyenkor. Tápoldatozni májustól szeptemberig kéthetente célszerű, télen hathetente ajánlott. Kedveli a szerves tápanyagot. Kevés kártevő támadja meg, a levéltetvekre figyeljünk.

Tartása: beltéren


Tál méret: 15cm
Törzs kialakítása: egyenes
Kor: 3-5 év
Fa méret (tállal együtt): 25-35cm


A bonsai fákat a hozzájuk tartozó tállal és az ehhez színben, méretben illő alátéttel szállítjuk. (Az alátétek árnyalatban némileg eltérőek lehetnek a tál színétől).

10 készleten
Ízelítő Bonsai Fa kínálatunkból

Természetesen minden fa egyedi, ezért nem a képeken látható fákat fogja megkapni rendeléskor. Méretre és kialakításra is nagyon hasonló fákat szállítunk a bemutatott bonsai-okhoz képest. Webshopunkban, élő, egyedi, és megismételhetetlen fákat kínálunk!