Nincs készleten

Ligustrum 32/S

32000 Ft

Ligustrum chinensis (Kínai fagyal)

Természetes környezete Japán és Korea, ennek a vastag levelű, gyönyörű törzsű örökzöldnek. Különleges külleme és gyorsan hízó törzse miatt kiváló bonsai növény. Magas fényigényű növény, tartsuk világos helyen, ezt meghálálja, de a túl erős napot kerüljük. Nyáron tarthatjuk a szabadban is. Teleltetése fagymentes helyen történjen, 15 ˚C körül. Hirtelen hőmérséklet változásnak ne tegyük ki. Nem túl savanyú agyagos talajt kedvel.

Rendszeresen öntözzük, de túlzások nélkül. Meleg napokon óvjuk a kiszáradástól. Lágy vízzel zuhanyoztathatjuk is alkalmanként. Növekedési időszakban a fiatal növényeket többször is metsszük, hogy jól alakítható növényt kapjunk. Később csak annyira vágjuk vissza, a hajtásokat, hogy a fa megtartsa formáját. Átültetni elegendő 3-5 évente tavasszal, a gyökereket is vágjuk vissza ilyenkor. Tápoldatozni májustól szeptemberig kéthetente célszerű, télen hathetente ajánlott. Kedveli a szerves tápanyagot. Kevés kártevő támadja meg, a levéltetvekre figyeljünk.

Tartása: beltéren

Cserép mérete: 32 cm
Törzs kialakítása: S alakban hajlított
Kor: 18-23 év
Fa méret (tállal együtt): 40-70 cm

A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk Önnek. Bővebb információ itt.

Elfogyott

Kategóriák: ,


Ízelítő Bonsai Fa kínálatunkból

Természetesen minden fa egyedi, és Ön nem pontosan ugyanezeket a fákat fogja megvásárolni. Pavilonunkban fajra, méretre, és kialakításra ezekhez hasonló, élő, egyedi, és megismételhetetlen fákat kínálunk! Ajánljuk figyelmébe termékoldalunkon a nagyítás funkciót, mellyel megvizsgálhatja akár a fák levelének erezetét is!